Projekbeskrivelse

Exceptionelt design

Med en følelse af sydens sol

Type: 1-plan funkis

Familiestørrelse: 5 personer

Boligareal: 193 m2

Vognly: 52 m2 carport

3 keypoints:

  • Bæredygtig luksus

  • Fokus på naturlig lysindfald

  • Stor overdækket terrasse

I Silkeborg lå der i middelalderen en borg som flere konger har gjort brug af. Den forfaldt dog i 1600-tallet. Helt frem til 1800-tallet var byen en meget lille landsby, da landbrugsjorden ikke var særlig brugbar. Til gengæld skete der virkelig en vækst i byen i 1800-tallet, hvor brødrene Chr. og Michael Drewsen åbnede en papirfabrik og det var startskuddet til en massiv vækst i Silkeborg. Der åbnede et jernstøberi og en handelsplads, grusveje blev anlagt og i 1870’erne kom jernbanen med afgang til Skanderborg og Skjern.

I dag har Silkeborg 46.923 indbyggere og er Danmarks 14. største by.

Tæt på byen men også midt i naturen skal det her hus, med et helt exceptionelt design, bygges. Og i det der næsten kan betegnes som baghaven, ligger de to bakkeformationer, Sindbjerg og Stovbjerg.

Følelsen af at være i sydens sol rammer en fuldstændigt når man kigger på designet af den store terrasse, hvor krukker med blomster og små træer omkranser husets facade. Terrassen har både et overdækket stykke hvor man kan søge skygge på de ekstra varme sommerdage, men også et åbent lounge område hvor solen kan nydes.

Planløsningen på det 193 m2 store hjem sætter et fantastisk udgangspunkt for den store familie på 5. Med et master bedroom med walk-in og badeværelse, tre børneværelser/gæsteværelse hvor to af værelserne deler walk-in, ekstra badeværelse, multirum, bryggers og et stort køkken/alrum og stue, er der rigeligt med plads til alle i familien. De store gulv til loft vinduer opfylder familiens behov for et naturlig lysindfald i hjemmet, og giver dem muligheden for at nyde udsigten til de naturgrønne områder.

Den store garage kan fint have to biler parkeret og familiens cykler, når de altså ikke bliver mudret til på de mountainbike-trails der ligger få minutter fra hjemmet.